Főzzünk kicsit másképp

Főzőtanfolyam indul kezdő és gyakorló háziasszonyoknak, várjuk azok jelentkezését, akik az alapismeretek mellet szeretnének új főzési praktikákkal megismerkedni.

Vezető: Szűcs Julianna

Havonta jelentkező foglalkozás tervezete:

  • március 28.

„Mi van a batyuban” – Program ismertetése, a foglalkozások menetének megbeszélése (alapanyagok, technikai előkészület).

Gyakorlati  foglalkozás: Szamosza vagy zöldséges batyu készítése magyarosan és indiai fűszerekkel. Tavaszi saláta mixek, saláta öntetek.

  • április

„ Ne csak termeld, fogyaszd is” –Terítéken a spárga: – felhasználása főételnek, köretnek, leveseknek, salátának, stb.

  • május

Konyhatechnikai fortélyok az egészségesebb étkezés jegyében. Húsok sütése, párolása. Szendvics aljú edények előnyei.

Ízletes, egészséges ételek érrendszeri betegeknek, cukorbetegeknek. Egyszerűen elkészíthető egészséges köretek húsok mellé.

A főzőklub működése az EFOP-3.7.3-16-2017-00203 kereteiben valósul meg a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtárban.

 

 

 

Leave a Comment